Over mij - Alyssa van Heyst Fotografie

Je wilt er iets van jezelf in herkennen. Persoonlijk of zakelijk. Gevoel of boodschap. Mijn foto’s zijn een spiegeling. Van het moment. Van wat en wie er op de foto staat. Van wie de foto maakt. Misschien nog het meest van wie de foto bekijkt. Want foto’s spiegelen: de mens, de energie, het licht en het moment. 

Energie, connectie en gedrevenheid in een flits. Natuurlijk maak ik als fotograaf gebruik van mijn kennis, inzicht en ervaring. Juist daardoor weet ik hoe belangrijk het is om verbinding te maken, de juiste energie te geven en je 100% in te zetten. Aspecten die ik gebruik in mijn werkwijze en die zich graag laten spiegelen in rake beelden. Beelden waarin timing vaak een dankbare hoofdrol speelt.

Als gedreven fotograaf heb ik me doorontwikkeld in portretfotografie, eventfotografie, zakelijke fotografie en projectfotografie. Een multi-inzetbare professional. Het vraagt van mij veel flexibiliteit, inlevingsvermogen en vakkundigheid. Eigenschappen die ik met een glimlach inzet voor opdrachten, workshops én vrij werk. Werk waar ik energie in steek en energie van krijg.

Samen met fotograaf Hans Willink maakte ik mijn eerste foto’s. Hij liet me kennismaken met het vak. Fotograaf Henk Koster nam me onder zijn hoede in de wereld van sportfotografie, langs de professionele tennis courts. Mentor Ronald Speijer gaf en geeft me richting. Met vakgenoot Anne Reitsma werk ik graag samen. Fotograaf Sacha de Boer is mijn klankbord en inspirator. Daar ben ik dankbaar voor.